Aleš z Rice Lake 2

Vážení čtenáři vítám Vás u dalšího článku o mém výměnném pobytu.


Po vzrušujících dvou týdnech, které jsem popsal v minulém článku byl čas na zařazení do nové školního režimu. Jedna z prvních změn byla jiná délka vyučovací hodiny z naší čtyřiceti pětiminutové hodiny se stala jedna hodina a dvacet čtyři minut. Naštěstí jsem si vybral zábavné a zajímavé předměty. Zaskočilo mě, že učitelé ve své prezentaci o průběhu předmětu mají na konci i něco málo o osobním životě. Celkově cítím větší zájem ze strany personálu, co děláte ve volném čase.


Předminulý týden proběhl takzvaný “Homecoming“, což znamenalo pár speciálních aktivit pro zpestření týdne. Od pondělí do pátka se celá škola oblékala podle určité instrukce např. jako Adam Sandler nebo důchodce. Při obědové pauze nás navštěvoval DJ s aktivitami pro pobavení. V pátek nás na poslední hodinu shromáždili v tělocvičně na krátký program před plesem. Konečné vyvrcholení týdne započalo v osm hodin ve škole. Před tím je zvykem si zajít na večeři se svým parterem, v mém případě s přáteli. Nenechte se zmást slovem “ples“. Více to připomínalo letohradské Kongo než formální ples. Kromě tance se vyhlásili i král a královna Homecomingu.


Pokud si zde vyberete nějaký sport jako já fotbal, poznáte spoustu nových lidí a podíváte se do okolních měst. Ale zabere vám to většinu volného času ve všední dny. Pokud jedeme do jiného města, nebude to třicetiminutová cesta, nýbrž jedno nebo dvouhodinová. Poté musí odehrát oba týmy a okolo desáté se vrátíte domů. Druhou sportovní aktivitu mám sporty pro jednu nebo dvě osoby. Tady naleznete více zaměření na rozmanitost. Vyzkoušel jsem mnoha sportů. K mému překvapení se stal mým oblíbeným sportem na této hodině golf, i přestože nejsem úspěšný obchodník v důchodu. Dále jsem podrobil zkoušce pickleball, nohejbal, spikeball, tenis a discgolf.

Pokud nemáte auto, tak to nepředstavuje v naší zemi zásadní problém, neboť máme rozvinutou síť hromadné dopravy. Bohužel zde si musím každý den domlouvat odvoz, protože jediná hromadná doprava tady představuje školní autobusy. Ty zajištují dopravu menším dětem. Domluvit se s někým, aby vás svezl není nijak těžké. Všichni mí vrstevníci vlastní řidičský průkaz. Samozřejmě mluvím o malém městečku ve Wisconsinu, a ne o milionovém městě.

Vše podstatné jsem snad sdělil, tak se s vámi loučím a následující článek můžete opět očekávat za měsíc.

Aleš

S host rodinou na minigolfu