Matěj z Rice Lake 4

Vážení čtenáři,


Zase vás po delší době vítám u svého článku z Rice Lake. V prosinci jsem měl možnost jet s mojí host rodinou do Duluthu, což je město v Minnesotě na břehu Hořejšího jezera. Zde se každoročně pořádá akce, kde na výstavišti vytvoří z vánočního osvětlení různé obrazce a scény. Celé to bylo hezké a docela mě to připravilo na vánoční atmosféru. Když už mluvím o vánoční atmosféře, tak bych teď rád zmínil, jak probíhaly moje oslavy Vánoc a Nového roku. Štědrý den je v mé host rodině docela podobný Štědrému dni v Česku. 24. prosince se sešla moje host rodina a měli jsme společnou večeři, ke které sice nebyl kapr, ale grilovaná žebra, což pro mě byla docela zajímavá změna. Poté jsem se přesunuli k vánočnímu stromečku, kde jsme si rozbalili dárky (které se tady normálně rozbalují až ráno 25. prosince) a potom jsme se přesunuli do obýváku, kde jsme hráli karetní hry a další aktivity. Celý Štědrý den tady měl velmi příjemnou atmosféru a hodně jsem si to užil.


Potom následovaly vánoční prázdniny, při kterých jsem většinu času pomáhal mému host tátovi v jeho dílně s různými opravami jejich aut, což pro mě byla velmi zajímavá a užitečná zkušenost. Silvestr jsem strávil ve společnosti mého host bráchy a jeho kamarádů, pustili jsme si hudbu, měli připravené zákusky a hráli jsme hry, pustili si film, což je asi takový celkem typický silvestr. Jediné, co mi tak trochu chybělo, byl ohňostroj, který jsem neslyšel ani neviděl, a ani jsme ho nepouštěli, což nevím, jestli bylo způsobeno tím, že moje host rodina žije na úplně okraji Rice Lake, anebo tím že venku byla relativně zima.


A teď moje okénko o počasí – v prosinci jsme měli pár výstrah před sněhovými bouřemi, což nejenom že nám dalo 3 dny volna ze školy, ale taky hodně sněhu, a taky zimu. Nejnižší teplota, kterou jsem zaznamenal, se pohybovala kolem -25 °C, což z jakéhokoliv pobytu venku udělalo docela nepříjemný zážitek, ale celkově je asi docela zajímavé si takovými teplotami projít.


A s tímto mým dalším hlášením o počasí se s vámi loučím a přeju hodně štěstí do nového roku.

Matěj Mlynář

Výlet do Duluthu
Já a celá moje host rodina o Vánocích