Fanda z Rice Lake 4

Další dva týdny uplynuly a to mimo jiné znamená, že se vám opět hlásí výměnný student z Rice Lake František Hebr, jinými slovy já.

Nejzásadnější událostí tohoto časového období byl pro místní střední školu ples, dá-li se to tak nazvat. Protože ač byli všichni formálně oblečení, byla to spíš diskotéka.

Abych to trochu vysvětlil. Tento ples je vrcholem homecoming týdne, jehož podstatou je, že studenti celý týden chodí do školy v převlecích. 

Ples také neznamená jen  vystrojit se a vyrazit. Součástí celé této společenské události je také večeře a focení, tyto aktivity se odehrávají buď v páru, nebo ve skupině kamarádů. 

Abych měl všechno pěkně tematicky propojené, zaměřím se v dnešním článku na módu. Ne že bych si na ni nějak zvlášť potrpěl, ale přijde mi to poměrně zajímavé porovnání. 

V našich končinách je zvykem, že žáci do školy nosí alespoň rifle, ale tady si na takové věci nikdo moc nepotrpí, značná část studentů tak nosí do školy tepláky a mikinu. Ani dospělí se tu neoblékají příliš formálně. Nebál bych se v této konkurenci nazvat Žamberk městem elegance.

Dále musím zmínit subkultury, které se pohybují na střední škole a které mě svým vzhledem kompletně uchvátily. Jednou z nich jsou takzvaní higs, vyznačují se muletem, (účesem ve stylu Jaromíra Jágra v dobách jeho největší slávy), dále nosí kostkované košile, rifle a něco, co podle mě nejlépe vystihuje termín kovbojské boty. 

Druhou významnou skupinou jsou emaři, kteří mají většinou piercing, černé oblečení a barevné vlasy.

Vrcholem všeho potom byl výše zmíněný ples. Někteří studenti si byli schopni na sebe vzít košili, kravatu a společenské kalhoty, tuto slibnou kombinaci však dokázali pohřbít kšiltovkou a teniskami.

Svůj dnešní příděl fantazie už jsem vyčerpal, tak se s vámi pro tentokrát loučím a opět se vám ozvu za dva týdny.