Fanda z Rice Lake 8

Už je to nějaký ten pátek, kdy jsem naposledy psal článek, a to má za následek i větší množství událostí, které se mi nahromadily. 

Nebudu se tedy zdržovat dlouhým úvodním slovem a pokusím se chronologicky vypovědět, co se jsem posledních několik týdnů dělal.

Nejzásadnější věcí pro mě byla dovolená na Floridě, na kterou mě vzala moje rodina, za což jsem jim opravdu vděčný, protože to bylo pro mě něco neskutečného. Měli jsme totiž pronajatý krásný dům na malém ostrově poblíž města Fort Myers. 

Na celém ostrově nebylo ani jediné auto a všichni jeho obyvatelé se přepravovali buď pěšky, nebo v golfových vozících. Kolem celého ostrova se táhla krásná písečná pláž a konečně se mi taky naskytla možnost chodit na dlouhé a pěkné procházky, což v Rice Lake není dost dobře možné. Když k tomu potom přidáte krásné počasí a dobrou knížku, vyjde vám z toho recept na vážně skvělou dovolenou. 

Po návratu do promrzlého Wisconsinu, kde se touto dobou denní teploty blíží -20° Celsia, mě čekaly už jen tři dny školy a poté vánoční prázdniny. 

Musím říci, že je velmi zvláštní netrávit tento čas se svou vlastní rodinou, ale i přes to jsem si svátky velmi užil.

Vánoční zvyky se tu poměrně liší od toho, co je obvyklé u nás, tak například většina rodin si dává dárky až 25. ráno, místo Ježíška mají Američané Santu Clause a k večeři není kapr s bramborovým salátem. Ale podstata je za mě stejná. Trávení času s rodinou a užívání si volna při dobrém jídle. 

Také jsme přivítali nový rok 2022, což se odbylo drobnou oslavou s našimi sousedy. 

Doufám že jste si všichni užili svátky a přeji vám jen to nejlepší do nového roku.

František Hebr