Adaptační kurz 1.A

V pondělí 5. září jsme se vydali na chatu Karosa v Říčkách v Orlických horách. Po příjezdu jsme se rozdělili na pokoje a poté šli hrát seznamovací hry. Zjistili jsme o sobě nejen ty běžné informace jako jméno, zájmy nebo počet domácích mazlíčků, ale i několik překvapivých např. velikost hospodářství nebo počty sourozenců. Po dobrém obědě jsme si vybalili a chvíli si odpočinuli. Odpoledne jsme se vydali na procházku po Říčkách, během které jsme si vyzkoušeli, jaké to je být „slepý“ a nechat se navigovat někým jiným nebo jak je nutná domluva, abychom dosáhli společného cíle. Zastavili jsme se také na hřišti, kde jsme v týmech plnili různé úkoly. Večer jsme malovali osobní vizitku se svým jménem a zájmy.

V úterý nás čekalo dopoledne s programem Pedagogicko-psychologické porady a odpoledne jsme strávili v lanovém centru, které bylo skvělé! Večer jsme hráli deskové hry, tvořili kroniku a hlavně si povídali a smáli se.

Středeční dopoledne jsme strávili poblíž chaty, kde jsme hráli přehazovanou a vybíjenou a také zkoušeli zjistit, co máme s novými spolužáky společné a rozdílné.

Celý adapťák jsme si moc užili a nebáli bychom se vyrazit znovu!

Za 1.A J. Čadová, M. Maťo, E. Svobodová, S. Tomanová a T. Váchová

Všechny fotografie z kurzu naleznete zde.