Lyžařský kurz 2. A v Kunčicích pod Sněžníkem

Lyžařský kurz sekundy se uskutečnil od 23. do 27. ledna v Kunčicích pod Sněžníkem. Ubytování jsme nalezli na chatě Sněžník a byla to výborná volba. Teplo, útulně zařízené pokoje, vynikající jídlo, milý a vlídný personál, herní koutek s pingpongovým stolem, prostorná lyžárna, cesta k vleku trvající zhruba pět minut. Zkrátka samá pozitiva a sociální jistoty.

Samotný výcvik trval od pondělí do pátku, 26 dětí bylo rozděleno do tří družstev, většina měla sjezdové lyže, snowboardy se daly spočítat na prstech jedné ruky. Podmínky na svahu byly poměrně náročné, kombinace technického a přírodního sněhu i měnící se počasí. Bylo jasno, polojasno i zataženo, ve středu na lyžařské svahy padla mlha, v pátek pršelo a foukal silný vítr. Nu což, alespoň nás to trochu zocelilo. Kromě sjezdového lyžování jsme středeční a čtvrteční odpoledne věnovali lyžování běžeckému. Nejprve probíhal nácvik techniky na cvičném okruhu na louce u dolní stanice lanovky, ve čtvrtek se běžkařská skupina vydala na krátkou túru po horském hřebeni směrem na Kunčickou horu. I když sněhové podmínky nebyly ideální, mise „běžky“ byla splněna. Malá skupina neběžkařů se mezitím vydala na pěší túru v okolí Kunčic.

Při večerních sezeních jsme se trochu věnovali lyžařské teorii, bezpečnosti při pobytu na horách a sjezdových tratích, první pomoci při úrazech či základním lyžařským disciplínám. Nechyběly hry a jiné zábavné aktivity.

Pro ty, kteří Skiareál Kunčice nikdy nenavštívili, přinášíme stručnou charakteristiku (zdroj: www.skikuncice.cz): Skiareál Kunčice leží na úpatí masivu Králického Sněžníku v nadmořské výšce 600 až 800 metrů. Čeká vás až 4,5 km výborně upravených sjezdovek, jednotlivé tratě jsou dlouhé od 600 do 1 000 metrů. Dominují široké, nepřeplněné, modře a červeně značené tratě, které vyhoví začátečníkům i pokročilým lyžařům. Nabízíme čtyřsedačkovou lanovku, tři vleky a bezkontaktní odbavovací systém, který zajistí rychlé a pohodlné lyžování bez dlouhého čekání. Spokojeni u nás budou zákazníci upřednostňující klid, pohodu a prostor před ruchem a shonem velkokapacitních středisek. A jelikož máme rádi klid, pohodu a prostor, byli jsme zde maximálně spokojeni.

Věříme, že se všem na lyžařském kurzu líbilo, že si kromě zdokonalování v lyžařských dovednostech užili spoustu srandy a budou na týden strávený na horách dlouho a rádi vzpomínat.

Všechny fotografie naleznete zde.

Mgr. Kamil Koblížek