Lyžařský kurz 2.A

V pondělí 22. ledna vyrazila 2.A na lyžařský kurz do Kunčic pod Sněžníkem za doprovodu paní Dostálkové, paní Hermannové a pana Tótha. Ubytováni jsme byli na chatě Sněžník, která byla jenom 500 metrů od sjezdovky. 

Hned první den jsme byli rozděleni do skupin na lyžích. Počasí nám přálo a občas bylo i hezky slunečno. Jeden den byla mlha a chvílemi i pršelo. Sníh byl kombinací umělého i přírodního sněhu, proto se po něm jezdilo hladce.

Na chatě nám bylo moc příjemně až na schody, které nám tak trochu připomínaly neblahé schody ve škole. Ubytování, strava i personál byl parádní.

Hráli jsme různé hry a ověřovali své znalosti ohledně lyží a běžek. Na běžkách jsme byli jen jednou a to v úterý odpoledne. Jeden den jsme šli na výšlap na hřeben nad sjezdovky. Šlapali jsme vedle sjezdovky a naštěstí jsme všichni dorazili až nahoru. Foukalo opravdu hodně a místy jsme se mohli do větru i „opřít”.

Dolů většina z nás jela tučňáčím způsobem, protože přece jen, po břiše se jede rychleji než po nohách.

I přesto, že bylo hodně pádů, všichni udělali nemalý pokrok. V pátek jsme si všichni sbalili a naposledy si šli zalyžovat, naobědvali jsme se, naložili věci do autobusu a jeli zpátky do Žamberka, kde na nás čekala otevřená náruč rodičů a dalších rodinných příslušníků. 

Agáta Šustková

Více fotografií najdete zde.