Projekt CUKR

V úterý 25. 3. 2025 se žáci třetích ročníku zúčastnili projektového dne s ústředním tématem CUKR. Žáci byli rozděleni celkem do 13 skupinek po třech a každá zpracovávala téma cukru z jiného pohledu. Pěstování a zpracování cukru, druhy přírodních sladidel, med, jídelníček sportovce, cesta cukru tělem až do buněk, ovlivňování naší mysli – cukr jako droga, diabetes a další. Žáci si již předem připravili prezentaci v PowerPointu obohacenou o CLIL (Integrovaná výuka předmětu a cizího jazyka) a v den projektu vytvářeli ještě i postery, které najdete vystavené na chodbě ve třetím patře. Po přípravné části přišla na řadu část prezentační, kdy skupinky představovaly své projekty ostatním spolužákům. Žáci si navzájem hodnotili své výstupy pomocí dotazníčků se škálou známek za obsah, projev a poster. Myslím, že se nám projektový den vydařil a všichni jsme se obohatili o zajímavé poznatky.

Mgr. Petra Švábová, Ph.D.